Region

Kina zatvorila grad sa 3,6 miliona ljudi, otkriveno 99 slučajeva zaraze virusom korona

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2022

-

10:49

Kina zatvorila grad sa 3,6 miliona ljudi, otkriveno 99 slučajeva zaraze virusom korona
Kina zatvorila grad sa 3,6 miliona ljudi, otkriveno 99 slučajeva zaraze virusom korona - Copyright Tanjug/Tao Ming/Xinhua via AP

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti u jugozapadnom kineskom gradu Bajse naredile su stanovnicima da od danas ostanu kod kuće i izbegavaju nepotrebna putovanja, zbog povećanja broja slučajeva kovida 19.

Bajse ima oko 3,6 miliona stanovnika i nalazi se na granici sa Vijetnamom, a od subote do ponedeljka u podne u njemu je potvrđeno 99 lokalno prenetih slučajeva koronavirusa, prenosi Rojters.

Kod dvoje zaraženih potvrđena je omikron varijanta.

Stanovnici ne bi trebalo da napuštaju domove, osim zbog kupovine osnovnih potrepština ili testiranja na kovid-19.

Takođe, građani bi trebalo da se snabdevaju koristeći uslugu dostave kad god je to moguće, prenela je državna televizija saopštenje gradske vlade.

Obustavljen je i javni prevoz, škole ne rade, a zaposlenima na vitalnim poslovima biće izdate posebne dozvole za kretanje.

Kina u borbi protiv koronavirusa sprovodi strategiju nulte tolerancije na kovid, zasnovanu na tome da se učini sve kako bi bila ograničena pojava novih slučajeva infekcije.

Iako je broj novozaraženih na dnevnom nivou u Kini mali u odnosu na druge zemlje, Kina ulaže još veće napore u suzbijanje koronavirusa, pažnju posebno u trenutku kada se u Pekingu održavaju Zimske Olimpijske igre.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa