Region

Bečić traži raspisivanje izbora: "Slobodu ako jednom izgubite, ne možete je povratiti"

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2022

-

21:15

Bečić traži raspisivanje izbora: "Slobodu ako jednom izgubite, ne možete je povratiti"
Bečić traži raspisivanje izbora: "Slobodu ako jednom izgubite, ne možete je povratiti" - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne, poručio je danas na protestu u Kolašinu lider crnogorskih Demokrata i nedavno smenjeni predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić.

Građani su se danas okupili na Trgu Vukmana Kruščića u Kolašinu, gde je u 19 sati, u organizaciji Demokratske Crne Gore, počeo skup "Odbranimo narodnu volju", a pod sloganim "Ustani. Odbrani. Pobedi", prenose Vijesti.

Skup se, kako je najavljeno, održava zbog "prekrajanja izborne volje".

"Slobodu ako jednom izgubite ne možete je povratiti...Najveći pobednici su bili oni koje niko nije mogao nazvati izdajnicima. Izdaja se nikada nije praštala i ne sme se oprostiti. Ponosan sam što sam običan čovek među vama. Nećemo stati, mi smo ustali jer ne smemo odustati. Odbranićemo narodno volju i pobedićemo. Nudimo im narodni sud. Da narod olokvom presudi. Spremni smo odmah da odemo na taj sud. Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne", rekao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je poručio okupljenima i da svakog dana "treba da budu sve brojniji" ,kao i da je reč o impozantnom "najvećem skupu na otvorenom u Kolašinu".

Nakon njega govorio je i poslanik i potpredsednik Demokrata Vladimir Martinović koji je istakao da se izborna volja u Crnoj Gori mora odbraniti, prenosi RTCG.

Protest u Kolašinu, kako su saopštile Demokrate, "nastavak je veličanstvnog skupa u Podogorici", koji je održan 9. februara,a nakon obraćanja Bečića i Martinovića, okupljeni su krenuli u šetnju kolašinskim ulicama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa