Region

Plenković nastavlja da traži zamenu za uhapšenog Horvata

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2022

-

11:01

Plenković nastavlja da traži zamenu za uhapšenog Horvata
Plenković nastavlja da traži zamenu za uhapšenog Horvata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski premijer Andrej Plenković i lider HDZ-a nastavlja da traži osobu koja će zameniti uhapšnog ministra Darka Horvata na poziciji ministra građevinarstva, a nakon što je na sastanku stranaka vladajuće koalicije propao predlog da to bude lider HNS Stjepan Curaj.

Koalicioni sastanak koji je trajajo sinoć duže od pet sati i na kojem se, kako prenose hrvatski mediji, vodila burna rasprava okončan je bez dogovora i podrške Plenkovićem predlogu da Horvata zameni Curaj. Plenkovićevom predlogu usprotivili su se šef Reformista Radimir Čačić i šef HSLS-a Dario Hrebak.

U koaliciji je dogovoreno da HDZ predloži novog ministra iz svojih redova, a novi predlog se očekuje danas. Po okončanju sednice medijima se obratio potpredsednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved, koji tvrdi da je vladajuća koalicija stabilna.

Podsetimo, nekoliko hrvatskih ministara nalazi se na udraru istražitelja od subote kada je uhapšen i ministar građevinarstva Darko Horvat. Hrtvatski medji su tada preneli da je Hortvat pod sitragom Uskok-a, ali da se pored njega nalazi  potpredsednika vlade Borisa Miloševića. Na meti istrage su takođe, uz Horvata i Miloševića, i državni sekretar Ministarstva regionalnog ravoja Velimir Žunac kao i upravnica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković. Istargom je obuhvaćen i ministar rada, penzije, porodice i socijalne politike Josip Aladrović. 

Hrvatski mediji naveli su tada da su među osumnjičenima i bivši ministar Tomislav Tolušić kao i pomoćnica Horvata, Ana Mandac, koja je sa dužnosti pomoćnika otišla nakon što se vodi kao osumnjičena u "aferi Veroelektrane" zajedno sa bivšom državnom sekretarkom Josipom Rimac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa