Region

Dodik: Protivim se bilo kakvoj satanizaciji ruskog naroda

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2022

-

23:10

Dodik: Protivim se bilo kakvoj satanizaciji ruskog naroda
Dodik: Protivim se bilo kakvoj satanizaciji ruskog naroda - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Protivim se bilo kakvoj satanizaciji ruskog naroda, otuđivanju imovine, zabranama, naveo je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarišući sednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

On je kazao da je javni prostor upotrebljen za bespotrebnu galamu budući da nikakvih odluka nema, prenosi RTRS. Istakao je da BiH nije u poziciji da odlučuje ko može da bude u nekoj od organizacija.

"Taj PIK i ne postoji. On je samozvana organizacija koju niko nije izabrao, imenovao, oni se bave na taj način, misle da je njima sve dostupno. Bilo kakvo pravno, odnosno nepravno delovanje u smislu zabrana, pogotovo otuđivanje i otimanje imovine koje gledamo negde po EU i svetu od ruskih državljana me podseća na to kada su fašisti upadali u jevrejske kuće i srpske kuće. Oduzimali im sve, a njih sprovodili u zatvore i još samo nisu rekli da treba za Ruse da formira neke logore, što bi bilo veoma očekivano", naveo je Dodik.

Zaključci i Rezolucija u vezi sa ratom u Ukrajini nisu usvojeni, jer srpski poslanici nisu došli na sednicu Predstavničkog doma Parlametnarne skupštine BiH.

Iako su članovi Predsedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić ranije odbili inicijativu Milorada Dodika da zauzmu stav o tamošnjim dešavanjima, poslanici iz njihovih stranaka, ali i ostali iz Federacije osuđivali su, kako kažu, rusku agresiju, navodi RTRS.

Čak su usvojili predlog kojim traže da se Rusija izbaci iz Saveta za sprovođenje mira. Zaklučci nemaju pravnu snagu i neće biti usvojeni u drugom krugu, poruka je srpskih poslanika.

Komentari (0)

Evropa