Region

Milanović zabranio prelete vojnih aviona iznad Hrvatske: Istražiti odgovornost za uznemiravanje građana

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2022

-

20:08

Milanović zabranio prelete vojnih aviona iznad Hrvatske:  Istražiti odgovornost za uznemiravanje građana
Milanović zabranio prelete vojnih aviona iznad Hrvatske: Istražiti odgovornost za uznemiravanje građana - Copyright Ministarstvo odbrane

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske i vrhovni komandant Oružanih snaga Zoran Milanović danas je izdao naređenje načelniku Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske admiralu Robertu Hranju kojim se najstrože zabranjuju preleti vojnih aviona iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

Predsednik Milanović naložio je načelniku Glavnog štaba OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba, saopšteno je iz kancelarije predsednika.

Podsetimo, u sklopu planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom danas je sprovedena zajednička vežba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i francuskih pilota aviona Rafala s nosača aviona Šarl de Gol.

Zajednički letovi hrvatskih MiG-ova 21 i francuskih Rafala sprovedeni su u vazdušnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna te iznad gradova Rijeke, Pule i Zadra. Hrvatski i francuski piloti proleteli su i iznad Zagreba između 16:45 i 17:45, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske.

Komentari (0)

Evropa