Region

Crna Gora ne prodaje lavića pronađenog u Budvi

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2022

-

11:36

Crna Gora ne prodaje lavića pronađenog u Budvi
Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore - Copyright Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Direktor crnogorske Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić demantovao je danas da je planirana prodaja mladunčeta lava, koje je u februaru pronađeno u Budvi i istakao da brojne dezinformacije, poput ove, ugrožavaju ugled Crne Gore u svetu.

Gazdić kaže da su pre nekoliko dana imali posetu veterinara iz Holandije, koji su sa kolegama iz Crne Gore napravili izveštaj u kojem se navodi da je lav u dobrim uslovima i da je dobrog stanja.

“Nastavlja se proces pripreme lava za putovanje. Prvo će lav da ide u Holandiju, a posle toga u rezervat u Južnu Afriku”, naveo je Gazdić u emisiji "Link" TVCG.

Dodao je da je lavić previše vremena proveo blizu ljudi, pa ga nije moguće vratiti u prirodno stanište.

Zbrinjavanje lava, za sad, Crnu Goru nije koštalo skoro ništa, osim novca za njegovu ishranu, ali kako dodaje i tu imaju dosta donacija.

Nedavno je, kaže Gazdić, neko u Crnu Goru pokušao da uveze i dve kornjačke, retke vrste. One su oduzete i sada su smeštene u Prirodnjački muzej.

On je izrazio nezadovoljstvo odnosom svih prema prirodi i zaštiti životne sredine.

“Mislim da to treba da bude mnogo jače i intenzivniji odnos, kako bismo zaštitili životnu sredinu”, poručio je Gazdić.

Smatra da je Crnoj Gori potrebno ministarstvo ekologije, ali nije potvrdio, ni demantovao navode da bi on u novoj vladi mogao da obavlja tu fukciju.

Komentari (0)

Evropa