Region

Državljani Srbije uhapšeni u Hrvatskoj zbog prevoza migranata

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2022

-

18:12

Državljani Srbije uhapšeni u Hrvatskoj zbog prevoza migranata
Državljani Srbije uhapšeni u Hrvatskoj zbog prevoza migranata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kod Slunja u Hrvatskoj danas su uhapšena dva državljanina Srbije koji su prevozili ilegalne migrante i protiv njih je pokrenuta krivična istraga, a za ilegalne migrante postupak identifikacije i utvrđivanje načina ulaska u Hrvatsku, saopštila je karlovačka policija.

Policijski službenici rano jutros su zaustavili kombi vozilo zagrebačkih registracija, kojim je bez vozačke dozvole upravljao 22. godišnji državljanin Srbije.

Prevozio je više stranih državljana, za koje se sumnja da su u Hrvatsku ušli nezakonito, dodala je karlovačka Policijska uprava.

Kako prenosi Hina, vozač se na znakove policije nije zaustavio, već je u nastavku vožnje udario u dva policijska vozila i nastavio da se kreće, ali se naknadno zaustavio, izašao iz vozila i pokušao da pobegne.

Policajci su ga sprečili i on je uhapšen.

Iz vozila su izašli i strani državljani koji su takođe pokušali da pobegnu, ali su i oni uhapšeni.

U istom mestu, zaustavljen je i automobil srpske registracije kojim je upravljao državljanin Srbije (27), a koji se takođe dovodi u vezu s ovim događajem.

Obojici državljana Srbije policija stavlja na teret protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj i "nasilje prema službenoj osobi"

Komentari (0)

Evropa