Region

Krivokapić: Crna Gora usvojila sankcije Rusiji jer ima potpunu usaglašenost sa EU

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2022

-

20:40

Krivokapić: Crna Gora usvojila sankcije Rusiji jer ima potpunu usaglašenost sa EU
Zdravko Krivokapić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da se Crna Gora pridružila sankcijama Rusiji, jer ima potpunu usaglašenost sa evropskom bezbednosnom politikom.

Prema njegovim rečima, u petak je formiran odbor koji će permanentno da prati sve mere koje proizilaze iz Evropske unije i Evropskog saveta, a tiču se sankcija Rusiji, prenosi RTCG.

"Mi smo uradili što je bilo do nas, nema letova između Rusije i Crne Gore, ali za sada nije došlo do zaplene imovine ruskih državljana koji su u našoj državi. Naime, jahte koje su bile u Crnoj Gori, verovatno očekujući reakciju države u tom pravcu, napustile su našu zemlju u roku od tri dana i koliko mi znamo stacionirale su se u Turskoj", kazao je Krivokapić tokom razgovora sa novinarima na Delfi ekonomskom forumu.

On je naglasio da, što se tiče zaplene nepokretne imovine, radiće se u skladu sa zakonima Crne Gore.

Ističe da je pokrenuta procedura da se vidi može li se prodavati ta oduzeta imovina, prenele su Vijesti.

"Radi se konkretno o imovini Olega Deripaske. Treba imati na umu da je taj slučaj i pre ovoga, zaokupljao pažnju javnost Crne Gore", naveo je Krivokapić.

Direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić je 24. marta, gostujući na televiziji "Vijesti", kazao da je ruskom miijarderu Deripaski prodat kompleks zemljišta u Platamunima za devet evra po kvadratnom metru, a reč je, kako se navodi, o najatraktivnijem delu crnogorske obale.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa