Region

Strahinja Bulajić podneo ostavku na mesto potpredsednika Skupštine Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2022

-

12:29

Strahinja Bulajić podneo ostavku na mesto potpredsednika Skupštine Crne Gore
Strahinja Bulajić podneo ostavku na mesto potpredsednika Skupštine Crne Gore - Copyright Prinstscreen YouTube/Нова српска демократија

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Strahinja Bulajić, podneo je danas ostavku na mesto potpredsednika Skupštine Crne Gore i mesto poslanika.

Bulajić će ostati na funkciji potpredsednika dok Skupština ne konstatuje njegovu ostavku, prenose Vijesti.

"Očigledno je da je ova skupštinska većina suprotna iskazanoj izbornoj volji građana na parlamentarnim izborima. Prekomponovanjem skupštinske većine, na ovaj način, stvoren je ustavno-pravni presedan koji će vremenom, bojim se, postati pravilo", poručio je Bulajić.

Od Bulajića, koji je bio predsedavajući Skupštinom nakon što je sa mesta predsednika smenjen Aleksa Bečić, za danas je bilo zatraženo da sazove kolegijum, na kome bi se razgovaralo o predstojećoj sednici, a u slučaju ako bi on odbio da je zakaže, to se očekuje od potpredsednika Ervina Ibrahimovića (Bošnjačka stranka), navode Vijesti.

Bulajić od 1. marta, kada je počelo redovno zasedanje, nije hteo da zakaže ni jednu sednicu crnogorskog parlamenta, poručujući da će to učiniti kad doskorašnja skupštinska većina dogovori rešenje krize vlasti.

Komentarišući ostavku Strahinje Bulajića na mesto potpredsednika Skupštine, mandatar za sastav nove crnogorske vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da ostaje pri stavu da se radi o časnom i poštenom čoveku i da je njegov današnji čin to pokazao.

On je još rekao i da bi bio " jako negativno iznenađen da bilo ko od dva potpredsednika Skupštine u ovoj situaciji ne zakaže sednicu Skupštine" , prenose Vijesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa