Region

Vršilac dužnosti predsednika Skupštine Crne Gore: Abazović da vrati mandat za sastav vlade

Komentari

Autor: Fonet

31/03/2022

-

18:05

Vršilac dužnosti predsednika Skupštine Crne Gore: Abazović da vrati mandat za sastav vlade
Vršilac dužnosti predsednika Skupštine Crne Gore: Abazović da vrati mandat za sastav vlade - Copyright Prinstscreen YouTube/Нова српска демократија

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti predsednika Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić pozvao je danas mandatara Dritana Abazovića da vrati mandat, da bi se, kako je kazao, prekinula dvomesečna agonija države i stvorile pretpostavke za formiranje široke tehničke vlade koja bi trebalo da pripremi opšte izbore.

U obraćanju javnosti Bulajić je istakao da je nakon gotovo dva meseca otkad je vladi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića izglasano nepoverenje u Skupštini postalo jasno da je jedina izvesnost sa kojom se suočava mandatar ubedljiva manjina koja nije dovoljna ni za zakazivanje Skupštine i koja svakodnevno Crnu Goru gura u nove društveno političke nestabilnosti.

Prema njegovim rečima, u ovom periodu javnost je bila svedok neprimerene i neutemeljene kampanje koja se vodila protiv njega i Demokratskog fronta, ne bi li ih optužili za opstrukciju i zarobljavanje države, a to su radili oni koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine, prenosi RTCG.

Ovaj period od dva meseca je pokazao da se opstrukcija i nesposobnost u stvari nalaze kod onih koji su crnogorskoj javnosti obećali da raspolažu sa podrškom od 49 poslanika, a jedina izvesnost sa kojom se suočava Abazović je ubedljiva manjina koja nije dovoljna ni za zakazivanje Skupštine i koja svakodnevno Crnu Goru gura u nove društveno političke nestabilnosti, kazao je Bulatović.

On je istakao da u Skupštini Crne Gore ne postoji nijedan zahtev koji je potpisalo obećanih 49 poslanika, pa čak ni neophodan 41 poslanik koji bi glasao za izbor manjinske vlade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa