Region

Demokratski front veruje da će vlada u Crnoj Gori biti formirana od postojeće većine

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2022

-

11:12

Demokratski front veruje da će vlada u Crnoj Gori biti formirana od postojeće većine
Tanjug/AP/Risto Božović - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Demokratskog fronta Dejan Ðurović izjavio je da u tom savezu i dalje verujuju da će razum i želja da se ne prekraja izborna volja građana prevagnuti i da će i GP URA i Socijalistička narodna partija (SNP) uvideti da je jedina pošteno, demokratsko i korektno rešenje vlada u okviru postojeće parlamentarne većine.

Siguran je, kaže, da još uvek ima vremena za to. Ðurović je za portal podgoričkog dana istakao da ispunjenje predizbornih obećanja može da sprovede samo ona većina koju je narod izglasao, a koji su imali za cilj sve ovo a ne nikako neka vlada koju podržava Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića.

"Najvažnija obećanja koja moraju da se ispune su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, zakon o poreklu imovine, lustracija... Demokratski front je blokadom saobraćaja u Crnoj Gori pokazao šta misli o prekrajanju izborne volje", naveo je Ðurović.

Govoreći o zakazivanju sednice, nakon smene predsednika parlamenta Alekse Bečića, Ðurović kaže da zasedanje ovog zakonodavnog tela može da zakaže isključivo predsedavajući Strahinja Bulajić i niko više. Poslanici dela vlasti i opozicije, međutim, smatraju da sednicu može da zakaže bilo koji potpredsednik.

Ðurović kaže da su predstojeći lokalni izbori u Beranama važni, jer će pokazati rejting političkih partija. To je, kaže, svima važno, zbog specifičnog političkog momenta, kao i pregovora o formiranju nove manjinske vlade Crne Gore.

"U Beranama očekujemo rezultat takav da se nastavi trend da u skoro svim gradovima DF ima predsednika opštine, što u prevodu znači najviše glasova od svih izbornih lista", ističe Ðurović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa