Region

Kabinet Krivokapić zadovoljan odlukom o biračkim mestima u Crnoj Gori: "Ovo je dobra diplomatska praksa"

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

11:02

Kabinet Krivokapić zadovoljan odlukom o biračkim mestima u Crnoj Gori: "Ovo je dobra diplomatska praksa"
Zdravko Krivokapić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Kabinet premijera crnogorske vlade u tehničkom mandatu Zdravka Krivokapića izrazio je zadovoljstvo odlukom Ministarstva spoljnih poslova o biračkim mestima na kojima će na dan izbora u Srbiji, 3. aprila, moći da glasaju srpski državljani u Crnoj Gori, ali su istovremeno prozvali Demokratski front da dezinformiše javnost.

Navodi se da je ova odluka pokazala da "dobra diplomatska praksa" može biti još bolja, da "tehničkim pitanjima" ne treba da se manipuliše i prave problemi međunarodnog karaktera, "o kojima mora javno da se oglašava čak i poštovani gospodin Peter Stano".

Ta pitanja bi, kažu, trebalo što pre rešavati u korist građana Zapadnog Balkana i dodaju da premijer Krivokapić ipak "dovoljno dobro poznaje proceduru".

Na tu temu se oglasio i ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović koji je pozdravio odluku crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova da državljanima Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori omogući da 3. aprila glasaju i na tri dodatna biračka mesta, pored dva u diplomatskim predstavništvima, ističući da je najvažnije što je to pitanje rešeno u korist građana Srbije.

Milatović kaže za Tanjug da mu je drago što je razrešeno pitanje gde će na predstojećim izborima glasati srpski državljani u Crnoj Gori i što su, osim ambasade Srbije u Podgorici i konzulata u Herceg Novom, otvorena biračka mesta i u Beranama, Sutomoru i Nikšiću.

"Mislim da je dobra odluka da što više ljudi može da iskoristi svoje pravo glasa. To je dobro za izborni ciklus u Srbiji", smatra Milatović.

Komentari (0)

Evropa