Region

Vlada Crne Gore i danas bez odluke o sankcijama Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug, Vijesti

31/03/2022

-

14:32

Vlada Crne Gore i danas bez odluke o sankcijama Rusiji
Vlada Crne Gore i danas bez odluke o sankcijama Rusiji - Copyright EPA-EFE/FILIP SINGER/BORIS PEJOVIC/Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska vlada u tehničkom mandatu ni na današnjoj sednici nije donela odluku o uvođenju sankcija Rusiji, zbog situacije u Ukrajini.

Podgoričke Vijesti pišu pozivajući se na svoja saznanja da je to bila prva tačka dnevnog reda, ali da premijer Zdravko Krivokapić nije dobio podršku za Predlog odluke o obrazovanju Koordinacionog tela za praćenje uvođenja i primene međunarodnih mera prema Rusiji.

Vlada bi, shodno Zakonu o restriktivnim merama, trebalo prvo da donese odluku kojom prihvata odluke Evropske unije o restriktivnim merama prema Rusiji.

Kako pišu Vijesti, i da je usvojena, to ne bi značilo utvrđivanje političke odluke o prihvatanju prethodne odluke Evropskog saveta o uvođenju i proširenja sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

Potpredsednik Vlade, mandatar za sastav nove vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je ranije danas da "ako se bude ostalo pri onome što je stav premijera i način, danas Vlada neće doneti odluku o sankcijama Rusiji."

Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore, kojom predsedava portpredsednik Vlade Dritan Abazović, usvojila je 15. marta jednoglasno paket sankcija Rusiji koji je prethodno usvojio Savet Evropske unije (EU).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa