Region

Dodik: Objaviću stenograme sa sastanaka sa zvaničnicima SAD, oni tvrde da je situacija u BiH krizna a to nije istina

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2022

-

18:34

Dodik: Objaviću stenograme sa sastanaka sa zvaničnicima SAD, oni tvrde da je situacija u BiH krizna a to nije istina
Dodik: Objaviću stenograme sa sastanaka sa zvaničnicima SAD, oni tvrde da je situacija u BiH krizna a to nije istina - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da američki zvaničnici pokušavaju da insceniraju da je situacija u BiH rizična i "da je neka kriza", te tvrdi da oni ne govore istinu. Dodik je zato najavio da će objaviti stenograme sa sastanaka da se, kako je rekao, jasno vidi o čemu se razgovara na sastancima.

"Neverovatna je laž koja se pokušava prodati, povezivanje ove situacije sa Ukrajinom, nametanje stereotipa o tome kako su Srbi Rusi, kako ja radim nešto po nalogu (ruskog predsednika Vladimira) Putina, potpuna su laž", rekao je Dodik.

On je naglasio da zvaničnici Republike Srpske imaju svoje interese i da se bore za Ustav.

"To što oni misle da treba sprovoditi njihove daleke politike iz njihovih užasno zloćudnih kancelarija je neko drugo pitanje. Može da se radi o bilo kome, pa i o Amerikacima, moramo da govorimo istinu, ono što su oni rekli nije istina", kategoričan je Dodik.

Dodik je prethodno rekao da je na nedavnom sastanku sa američkim senatorima jasno rekao da je za dogovor i tražio da se uvaži stav Republike Srpske, kao i da nije bilo nikakve svađe, niti vređanja između članova Predsedništva BiH, kako tvrdi senator Kris Marfi.

Marfi je u tekstu objavljenom na svom blogu, u kojem je podelio utiske i pojedine detalje prošlonedeljne posete Zapadnom Balkanu, napisao da su članovi Predsedništva BiH na sastanku sa senatorima više bili zainteresovani za međusobnu svađu nego za stvarni dijalog.

Naveo je da su se članovi Predsedništva BiH vređali i iznosili pritužbe, a da su senatori napustili sastanak duboko zabrinuti za kratkoročnu stabilnost BiH.

Marfi je od 19. do 23. aprila na Zapadnom Balkanu boravio zajedno sa senatorima Džin Šejhin i Tomom Tilisom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa