Region

Milanović: Uložiću veto na ulazak Finske u NATO

Komentari

Autor: Tanjug

03/05/2022

-

14:52

Milanović: Uložiću veto na ulazak Finske u NATO
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/ Foto HINA/ Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da će na samitu NATO staviti veto na ulazak Finske u NATO, dok ne budu rešena pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

"Na samitu NATO uložiću veto na pozivnicu, ako to bude na tom nivou. Kao đavo grešnu dušu progoniću svakog poslanika koji bude bio za", rekao je Milanović, a prenosi hrvatski Indeks.

Milanović je na obeležavanju Dana Vukovara nazvao hrvatsku vladu "izdajničkom", a rekao je i da je pozdrav "Za dom spremni" štetan za Hrvatsku.

"Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gde se poštuju nacionalna prava", rekao je Milanović.

On je ocenio da se u BiH očekuje da se ignoriše činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci, pa da Bošnjaci mogu da preglasaju Hrvate.

"Za ovo smo se pripremali, potopićemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Briselu, nije me briga, to su tamo bezveznjaci", rekao je Milanović.

Hrvatski predsednik je istakao i da je pozdrav "Za dom spremni" štetan za Hrvatsku.

"Ali onda ću reći i u Borovu da četnički spomenik mora da se zaroni u reku. Ali to izdajnička vlada neće napraviti", rekao je Milanović govoreći o stanju u Vukovaru.

Osvrnuo se i na izjave bivšeg ruskog premijera i aktuelnog potpredsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Dmitrij Medvedeva koji je rekao da će se Ukrajinci osvetiti Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji. On je naglasio da nije na strani Rusije i da ne poznaje Medvedeva i istakao da je na strani Hrvatske.

"Pokušavam da za hrvatski narod iskamčim što više. Tretiraju nas kao budale, kao naciju trećeg reda. Sve to skupa huljski i udbaški podupire (hrvatski premijer Andrej) Plenković samo da bi se obračunali sa mnom, to je najstrašnije", rekao je Milanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa