Region

Veliki sukob policije i navijača na auto-putu u Hrvatskoj: Upotrebljeno vatreno oružje, više povređenih

Komentari

Autor: Tanjug, Index.hr, Jutarnji.hr

22/05/2022

-

08:16

Veliki sukob policije i navijača na auto-putu u Hrvatskoj: Upotrebljeno vatreno oružje, više povređenih
Veliki sukob policije i navijača na auto-putu u Hrvatskoj: Upotrebljeno vatreno oružje, više povređenih - Copyright Facebook.com/Dnevnik nervoznog Hajdukovca od rođenja

veličina teksta

Aa Aa

Na auto-putu između Zagreba i Karlovca tokom noći je došlo do velikih nereda i masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije, a dve osobe su ranjene iz vatrenog oružja, izveštavaju hrvatski mediji.

U sukobima je učestvovalo više stotina ljudi, a kako je policija saopštila, dve osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrebili. U neredima je desetak policajaca povređeno, prenosi portal Index.hr.

Kako je saopštila policija, tokom organizovanog praćenja oko 1.600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i putničkim automobilima koji su se vraćali s utakmice u Zagrebu sa Dinamom, navijači su samoinicijativno stali na autoputu A1 kod odmorišta "Desinec" i tako blokirali sve trake auto-puta u pravcu Karlovca.

Potom je, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo i gađalo predmetima policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvestila je zagrebačka policija.

Pripadnici policije su uzvratili i primenili silu, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovo stavljena pod kontrolu, navodi Index.hr.

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična dela i prekršaje.

"Izlazili su kao mravi"

Ženska osoba koja je bila svedok događaja rekla je za portal Index da su se vozila zaustavila jedno uz drugo u dva reda posle izlaza sa pumle.

"Odjednom su sa svih strana počeli izlaziti kao mravi. Bili smo prvi iza njih i nije bilo nimalo ugodno, iskreno ja sam bila prestravljena. Krenuli su peške prema pumpi i policijskom vozilu", navela je ona.

Index javlja i da je jutros u 6.00 auto-put prema Splitu i dalje bio zatvoren.

Komentari (0)

Evropa