Region

Slučaj koji je potresao Hrvatsku: Otac osuđen na 50 godina zatvora zbog ubistva troje dece

Komentari

Autor: Večernji list, Index.hr

07/06/2022

-

15:15

Slučaj koji je potresao Hrvatsku: Otac osuđen na 50 godina zatvora zbog ubistva troje dece
Slučaj koji je potresao Hrvatsku: Otac osuđen na 50 godina zatvora zbog ubistva troje dece - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Harald Kopic (57) je priznao je krivicu i osuđen je danas na 50 godina zatvora za ubistvo svoje troje dece koje se dogodilo pre devet meseci u Zagrebu. 

Presuda je nepravosnažna, a za ubistvo svakog deteta dobio je 27 godina zatvora, objedinjeno 50 godina, koliko iznosi maksimalna kazna, piše Večernji list. U kaznu će mu biti uračunato vreme provedeno do sada u pritvoru.

Odluku da suđenje Kopicu ne bude javno sutkinja Iva Gradiški Lovreček donela je uz saglasnost optuženog, njegove odbrane i tužilaštva radi zaštite dostojanstva pokojne dece i njihove majke. Kopic je prethodno na sud doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je ispražnjena pre nego što se izjasnio o krivici.

Tužilaštvo Kopica tereti da je 24. septembra 2021. godine oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gde je boravio sa svoje troje dece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, "s unapred stvorenom namerom da ih ubije iskoristio poverenje dece prema njemu kao ocu i počinio navedena krivična dela".

Istražitelji su, podsetimo, prvo verovali da je Kopic decu ugušio, ali naknadno je utvrđeno da je prvo decu omamio tabletama, a potom ih ugušio. Nakon toga je probao da izvrši samoubistvo. Nakon zločina prebačen je u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče, a posle toga u zatvor. Tvrdio je da mu je teško i da mu je žao što je još uvek živ. Rekao je da mu je istekla najamnina za stan te da više nije imao kuda da ode. Upravo to je naveo kao motiv za nezapamćeni zločin.

Komentari (0)

Evropa