Region

Na referendum u Višegradu izašlo 50,9 odsto glasača

Komentari

Autor: Tanjug

12/06/2022

-

22:18

Na referendum u Višegradu izašlo 50,9 odsto glasača
Tanjug/AP/Armando Franca - Copyright Tanjug/AP/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

U Višegradu su danas 24 biračka mesta zatvorena na vreme, a izlaznost na referendumu o opozivu načelnika opštine bila je 50,9 odsto, odnosno 5.439 glasača, saopšteno je iz Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Mladena Ðurevića.

Glasačka mesta zatvorena su u 19 časova, osim biračkog mesta u Gornjem Vardištu, koje je zatvoreno u 19.20, jer je i otvoreno pola sata kasnije, prenosi RTRS.

Građani Višegrada danas su se na referendumu izjašnjavali da li su za ili protiv opoziva aktuelnog načelnika opštine Mladena Ðurevića.

Prema izvodu iz centralnog biračkog spiska, na području Višegrada je registrovano ukupno 10.685 građana sa pravom glasa.

Načelnik Višegrada Mladen Ðurević o čijem se opozivu glasalo saopštio je večeras da je, prema nepotpunim podacima, na današnjem referendumu za njegov opoziv glasalo 2.712 građana, protiv je bilo 2.623, dok još nije prebrojano 897 glasova građana koji su se izjašnjavali preko mobilnog tima i poštom.

Iz Opštinske izborne komisije Višegrad rečeno je da se očekuju rezultati glasova putem pošte, gde pravo glasa ima 831 birač, a iz Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine saopšteno je da je izlaznost na današnjem referendumu bila je 50,9 odsto.

Komentari (0)

Evropa