Region

Uhapšen Petar Lazović, pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore koji se slikao sa Radojem Zvicerom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTCG

18/07/2022

-

14:38

Uhapšen Petar Lazović, pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore koji se slikao sa Radojem Zvicerom
Crnogorska policija - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore Petar Lazović koga je agencija Evropska unije za sprovođenje zakona, Europol označila kao člana kavačkog klana uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, saznaje Portal RTCG.

"U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost P.L, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja", navodi se u saopštenju SDT-a.

U dokumentu, u koji je Libertas ranije imao uvid, u kojem su policajci Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) označeni kao članovi ozloglašenog kriminalnog kavačkog klana, crnogorskoj policiji i tužilaštvu u julu prošle godine dostavljeni su podaci koji ukazuju da su njih dvojica, navodno, bili “direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku uniju i Australiju“.

Lazovića su uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja i on će u zakonskom roku biti saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Pozivajući se na svoja saznanja, SDT je izdalo nalog za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije.

Televizija Vijesti javila je prethodno da je policija pretresla hotel "Podgorica" čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Lazovićevim prijateljem i kolegom Ljubom Milovićem.

Podsetimo, u maju je objavljena fotografija Lazovića u društvu vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, a koja je poslata putem Skaj aplikacije. Tada je Europol otkrio saradnju sa kavačkim klanom, a objavljena je i prepiska Lazovića sa pripadnicima klana prilikom posete Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Crnoj Gori.

Komentari (0)

Evropa