Politika

MUP pozvao Nebojšu Stefanovića i Dijanu Hrkalović na ispitivanje u Sektor unutrašnje kontrole

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/06/2022

-

14:02

MUP pozvao Nebojšu Stefanovića i Dijanu Hrkalović na ispitivanje u Sektor unutrašnje kontrole
MUP pozvao Nebojšu Stefanovića i Dijanu Hrkalović na ispitivanje u Sektor unutrašnje kontrole - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić, MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka MUP pozvani su na razgovor u Sektor unutrašnje kontrole, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, oni će biti ispitani radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti.

Stefanović se oglasio na društvenim mrežama gde je najvio da će se sutra odazvati pozivu.

"Drago mi je da padaju u vodu i laži o tome kako imam nekakvu zaštitu, koje i plasiraju oni koji se plaše pravde", napisao je on na Tviteru.

 


 Više javno tužilaštvo je naknadno saopštilo da će po njihovom nalogu Sektor u untrašnje kontrole MUP-a obaviti razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Dijanom Hrkalović u svojstvu građana.

Razgovor će, kažu, biti obavljen zbog prikupljanja informacija i obaveštenja radi odgovarajućih provera navoda bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović,

"Oni su pozvani da iznesu saznjanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti VJT-a u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal", navodi VJT..

Po nalogu VJT , SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti VJT u Beogradu.

"Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića", navodi se..

Podsetimo, bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem optužila je u intervjuu za Objektiv nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, da je prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članove i njegove porodice, da je lično štitio klan Veljika Belivuka i da je namestio slučaj "Jovanjica".

Hrkalović je, naime, u intervju, između ostalog, tvrdila da je sve radila po nalogu Stefanovića i da je bila uverena da on o svemu obaveštava predsednika.

"Došlo je vreme da on konačno preuzme odgovornost za svoje postupke, a ne da ja robijam zbog njegovih nedela", kazala je Hrkalović.

Kasnije se tim povodom video obraćanjem oglasio i Stefanović koji je negirao sve.

Stefanović je rekao i da nije  "zaverenik protiv predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića", a za veze sa kavačkim klanom otpužio je Hrkalović.

Govoreći o bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, Stefanović je rekao da je krucijalna stvar u tom postupku predmet nedostavljanja poruka tužiocu nakon veštačenja telefona Veljka Belivuka. Kako rekao, u tim porukama "Belivuk se dopisuje s jednim visoko pozicioniranim službenikom koji je u to vreme bio u bliskim, rekao bih i intimnim odnosima sa Dijanom Hrkalović".

Komentari (0)

Srbija