Region

Akcija hapšenja Hrvata i Italijana u Dalmaciji, sumnja se da su prodavali zaštićene morske vrste

Komentari

Autor: Index

19/07/2022

-

13:06

Akcija hapšenja Hrvata i Italijana u Dalmaciji, sumnja se da su prodavali zaštićene morske vrste
Akcija hapšenja Hrvata i Italijana u Dalmaciji, sumnja se da su prodavali zaštićene morske vrste - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na području tri primorske županije u Hrvatskoj toku je akcija hapšenja više hrvatskih i italijanskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili krivična dela zločinačkog udruživanja protiv životne okoline.

Akcija je sprovedena na osnovu kriminalističkog istraživanja, a hapšenja se sprovode na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Iz Uskoka je saopšteno da će o daljim postupanjima u ovom predmetu odlučiti nakon saslušanja osumnjičenih i o tome obavestiti javnost.

Osumnjičeni se, prenosi hrvatski portal Index, terete da su trgovali zaštićenim morskim vrstama, a spominje se, kažu, i krijumčarenje prstaca.

Akciju hapšenja potvrdio je MUP Hrvatske saopštenjem u kojem stoji da policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split u saradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela protiv okolne u sistemu zločinačkog udruženja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa