Region

Preporuka Vlade Severne Makedonije: Zbog visokih temperatura osloboditi od rada ugrožene grupe građana

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2022

-

09:00

Preporuka Vlade Severne Makedonije: Zbog visokih temperatura osloboditi od rada ugrožene grupe građana
Preporuka Vlade Severne Makedonije: Zbog visokih temperatura osloboditi od rada ugrožene grupe građana - Copyright Tanjug AP/Matt Dunham

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Severne Makedonije donela je odluku kojom se zbog visokih temperatura preporučuje oslobađanje od radnih obaveza za ugrožene grupe građana, među kojima su trudnice i osobe starije od 60 godina, a preporuka će trajati do 27. jula.

"Prema informacijama meteorologa, ponovo očekujemo visoke temperature posle 24. jula, pa je vlada produžila odluku koja se odnosila na izuzeće pojedinih osoba sa posla do 27. jula. Predlog za oslobađanje od radne obaveze u periodu do 27. jula odnosi se na ugrožene grupe građana, uključujući trudnice i žene starije od 60 godina", saopštila je vladina pres služba, prenela je agencija MIA.

Takođe, preporučuje se da deca u vrtićima ne praktikuju fizičku aktivnost na otvorenom u periodu od 11 do 17 sati.

Preporučuje se da poslodavci poštuju zakonske obaveze kod određenih tehnoloških i proizvodnih procesa koji predstavljaju dodatni rizik po zdravlje radnika. Vlada apeluje na građane da oprezno voze u šumi i izbegavaju aktivnosti koje mogu izazvati požar na otvorenom.

U Severnoj Makedoniji se danas očekuju temperature od 35 do 41 stepen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa