Region

Skoro 100 turista se otrovalo hranom u Budvi, zbrinuti u bolnicama u Kotoru, Baru, Cetinju

Komentari

Autor: Dan

27/08/2022

-

14:23

Skoro 100 turista se otrovalo hranom u Budvi, zbrinuti u bolnicama u Kotoru, Baru, Cetinju
Skoro 100 turista se otrovalo hranom u Budvi, zbrinuti u bolnicama u Kotoru, Baru, Cetinju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U jednom restoranu u Budvi došlo je do trovanja hranom najmanje 96 turista, potvrđeno je portalu Dana iz više izvora. Radi se o turistima većinom iz Poljske, Slovačke i Slovenije i skoro svi su bili gosti u jednom restoranu. Svi su smešteni ili su primili medicinsku pomoć u bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju.

U opštini Budva za portal Dan je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom i da su se gosti jednog restorana javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba.

Potvrda je stigla i iz Opšte Bolnice u Kotoru gde je sinoć primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.

"Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta dece uzrasta od 15 -16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom -  povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni su na kućno lečenje", rekao je direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović.

U opštini Budva kažu da predsednik te opštine Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbediće im, ako je potrebno, smeštaj, prevoz i sve ostalo.

Od ostalih zvaničnika nema potvrde o ostalim turistima koji su dobili trovanje u objektu u kojem su se hranili. U Domu zdravlja u Budvi su reporteru Dana saopštili da ne znaju o čemu se radi, dok u državnim institucijama niko ne želi o tome da govori, jer je neradni dan.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa