Region

Stejt department želi da pomogne Crnoj Gori u vezi sa sajber napadima

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2022

-

22:34

Stejt department želi da pomogne Crnoj Gori u vezi sa sajber napadima
Stejt department želi da pomogne Crnoj Gori u vezi sa sajber napadima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Stejt department danas je saopštio da SAD razmatraju kako najbolje da odgovore na bilo koji zahtev za podršku Vladi Crne Gore povodom učestalih sajber napada na njenu infrastrukturu.

"Upoznati smo sa incidentom i u konsultacijama smo sa crnogorskom vladom", ističe se u kratkom reagovanju neimenovanog portparola Stejt departmenta za Glas Amerike.

Spremnost da pomogne crnogorskim vlastima prošle nedelje je izrazio i NATO. O sajber napadima na Crnu Goru i vidovima podrške koju SAD i druge članice Alijanse mogu da pruže Podgorici, u ponedeljak su razgovarali potpredsednik Vlade u tehničkom mandatu i ministar odbrane Raško Konjević i američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, objavljeno je na Tviter nalogu crnogorskog Ministarstva odbrane.

"Crna Gora veoma ceni brzi odgovor saveznica sa kojima će nastaviti da radi na zaštiti i saniranju posledica ovog izuzetno snažnog i dobro organizovanog napada", navodi se u objavi na Tviteru.

Crnogorski zvaničnici saopštili su danas da hakerski napad na informacioni sistem crnogorskih institucija i dalje traje, ali da sistem neće pretrpeti trajne posledice, i izneli procenu da je napad koštao između 100.000 i 2,5 miliona evra.

Komentari (0)

Evropa