Region

U Skupštinu Republike Srpske stigao zahtev Dodika za sazivanje posebne sednice

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2022

-

17:36

U Skupštinu Republike Srpske stigao zahtev Dodika za sazivanje posebne sednice
www.narodnaskupstinars.net - Copyright www.narodnaskupstinars.net

veličina teksta

Aa Aa

Narodna skupština Republike Srpske dobila je danas zahtev srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika za održavanje posebne sednice na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o njegovoj izjavi da je Odluka o davanju agremana ambasadoru Nemačke u BiH veoma štetna za Srpsku.

Odluka o davanju agremana ambasadoru Nemačke usvojena je bez konsenzusa na sednici Predsedništva, 2. septembra.

Dodik je ovu odluku proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne, saopšteno je iz NSRS, prenela je RTRS.

Po Ustavu BiH, Narodna skupština Republike Srpske razmatra izjavu srpskog člana Predsedništva BiH i ukoliko je deset dana od dana prosleđivanja potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsedništva BiH ne stupa na snagu.

Po Poslovniku Narodne skupštine Republike Srpske, nakon pristiglog zahteva srpskog člana Predsedništva BiH, predsednik NSRS bi u narednim danima trebalo da zakaže sjednicu Kolegijuma koji bi trebalo da utvrdi termin i dnevni red posebne sednice.

Najavljujući pokretanje zaštite vitalnog interesa Republike Srpske, Dodik je istakao da je nemoguće prihvatiti da "veliki" budu arogantni i ponižavaju srpski narod.

Rekao je i da nemačka politika pokazuje aspiraciju da dominira u BiH i ugrozi interes srpskog naroda i Srpske.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa