Region

Dodik: Tražio sam da Šmit bude proglašen personom non grata

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2022

-

12:21

Dodik: Tražio sam da Šmit bude proglašen personom non grata
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je na današnjoj vanrednoj sednici Predsedništva predložio da Kristijan Šmit bude proglašen personom non grata u BiH.

Dodik je rekao i da će u naredna tri dana odlučiti da li će na predloge nemačkog ambasadora uložiti veto, odnosno pokrenuti pitanje "vitalnog nacionalnog interesa".

Dodik je na konferenciji za štampu nakon sednice Predsedništva ponovio da Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika.

On je rekao da su druga dva člana Predsedništva, Šefik Džaferović i Željko Komšić, na današnjoj sednici odbili četiri njegova predloga za dnevni red, čije, istakao je, smisao Predsedništva doveden u pitanje.

"Mržnja druga dva člana Predsedništva prema Republici Srpskoj je očigledna", naveo je Dodik i ponovo zatražio smenu Džaferovića, koji se, kako je rekao, tendenciozno ponaša pokušavajući u kontinuitetu da pribavi sebi ovlašćenja na koja nema pravo.

"Mislim da je BiH u dubokoj krizi koju neće rešiti izbori", rekao je i dodao da druga dva člana Predsedništva opstruišu projekte važne za Republiku Srpsku, prenela je RTRS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa