Region

Maloletnik koji je na protestu protiv HDZ-a u Zagrebu nosio molotovljeve koktele osuđen na 30 dana zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2022

-

11:54

Maloletnik koji je na protestu protiv HDZ-a u Zagrebu nosio molotovljeve koktele osuđen na 30 dana zatvora
Maloletnik koji je na protestu protiv HDZ-a u Zagrebu nosio molotovljeve koktele osuđen na 30 dana zatvora - Copyright Tanjug/HINA/Damir Seničar

veličina teksta

Aa Aa

Maloletnik koji je u subotu na velikom opozicionom protestu ispred sedišta HDZ u Zagrebu zatečen sa dva molotovljeva koktela, nožem i improvizovanim hladnim oružjem, dobio je 30 dana istražnog zatvora, a navodno je reč o sledbeniku, kako se navodi, ekstremiste Marka Franciškovića, koji je u zatvoru zbog sumnje na podsticanje na terorizam.

Advokat Zvonimir Hodak, branilac Franciškovića, tvrdi da je sve namešteno i da nema dokaza o povezanosti ovog mladića sa njegovim klijentom.

"Za godinu dana koliko je (Francišković) u pritvoru, skoro godinu dana, nijedan dokaz nije iznet da je podsticao na terorizam. Ođednom su se bacili na jednog klinca. Mislim da to nije pravno relevantan svedok, da je trebalo smisliti nešto bolje", rekao je Hodak u razgovoru za hrvatski RTL.

Francišković je u Remetincu od novembra prošle godine, a u petak bi trebalo da bude doneta odluka da li će tamo ostati.

Govoreći o svom klijentu, Hodak kaže: "Otac petero dece, intelektualac. Koji terorizam? Od terorizma nema niti ''t''. Oni u pritvoru su vrlo korektni s njim. On je ovog trenutka u sobi s Nadanom Vidoševićem, njih dvojica su sami u sobi, imaju televizor...".

Sudski veštak za oružje Dubravko Gvozdenović smatra da je uhapšeni mladić indirektno izmanipulisan i da, kako kaže, "sasvim sigurno iza toga stoji određena politička agenda".

"Sasvim jasno da bilo koja pretnja potencijalno opasnim predmetima mora biti ozbiljno shvaćena", kazao je Gvozdanić za RTL.

Komentari (0)

Evropa