Region

Milanović: Hrvatska nema nuklearno oružje, kad se veliki tuku, mali se miču od stola

Komentari

Autor: FoNet

21/09/2022

-

14:51

Milanović: Hrvatska nema nuklearno oružje, kad se veliki tuku, mali se miču od stola
Milanović: Hrvatska nema nuklearno oružje, kad se veliki tuku, mali se miču od stola - Copyright Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska nema nuklearno oružje, ali je članica NATO koji ima član 5 o obavezi uzajamne zaštite i garancija i bilo bi pogrešno slati bilo kakvu poruku osim one da smo lojalni članicama, poručio je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović, dodajući da "Ukrajina nije članica NATO".

Milanović, koji je učestvovao na konferenciji Dan velikih planova, istakao je da je posle obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina situacija "užasno opasna". Natežem se i sporim sa onima koji su do juče Putinu virili iz džepova, rekao je Milanović, prenosi HRT.

Hrvatska nije učestvovala u donošenju ključnih odluka. Niti smo Poljaci, niti smo upali u Ukrajinu. Mi smo ušli u NATO sa primarnim ciljem da nas Amerikanci zaštite od varvarstva onih s kojima smo u istoriji imali problema - Beograda, naglasio je Milanović.

Niti nas se pitalo, niti u tome direktno učestvujemo i svaka reč, potez i odluka mora biti dodatno izbalansirana, naglasio je Milanović. Premijer i ja, dodao je Milanović, na to nemamo nikakv uticaj i dodao: "Kad se veliki tuku, mali se miču od stola".

Na ponovljeno pitanje ima li Hrvatska plan, odgovorio je: "Naravno da imamo, ali ne želim uopšte razmišljati o tome da bi nam to trebalo, niti da bismo mi bili meta".

Pazi što pričaš i jezik za zube kad su ozbiljne stvari u pitanju. Budi glasniji kad je u pitanju status Hrvata u BiH. Tu imaš moralnu i ustavnu obavezu, dodao je Milanović.

Komentari (0)

Evropa