Region

Pretresi na više lokacija u Podgorici zbog sumnji na špijunažu, akcija u saradnji sa međunarodnim partnerima

Komentari

Autor: Vijetsi/RTCG

29/09/2022

-

11:53

Pretresi na više lokacija u Podgorici zbog sumnji na špijunažu, akcija u saradnji sa međunarodnim partnerima
Crnogorska policija - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Na više lokacija u Podgorici u toku su pretresi stanova i drugih prostorija više građana zbog sumnje u krivična dela stvaranja kriminalne organizacije i špijunažu, prenosi RTCG.

Kako je izjavio portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu, državni tužilac Vukas Radonjić za sada niko nije lišen slobode.

Vijesti prenose, međutim, pozivajući se na više izvora da je više crnogorskih državljana uhapšeno jutros u Podgorici zbog sumnje da su radili za obaveštajnu službu Rusije.

“Na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija vrši pretresanje stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. Za sada niko nije lišen slobode”, naveo je Radonjić.

Prema saznanjima Vijesti, akciju je vodila Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB), u čijoj je i nadležnosti to krivično delo, a sprovedena je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozdravio je današnju akciju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koja se, kako je kazao, tiče očuvanja nacionalnih interesa Crne Gore.

Abazović je na sednici Vlade rekao da je u pitanju akcija koja se realizuje u saradnji sa međunarodnim partnerima.

"Akcija ima za cilj očuvanje nacionalnih interesa Crne Gore", istakao je Abazović.

Oglasio se i ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić koji je na sednici Vlade saopštio da je u toku najveće hapšenje ruskih špijuna u Crnoj Gori "koje se broji desetinama". On je za Radio Slobodna Evropa rekao da je u odnosu na veličinu Crne Gore ovo jedno od najvećih hapšenja u nekoj od NATO država.

Komentari (0)

Evropa