Region

Poslanici nisu stavili na dnevni red predlog Mila Đukanovića o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore

Komentari

Autor: Vijesti

30/09/2022

-

12:45

Poslanici nisu stavili na dnevni red predlog Mila Đukanovića o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore
Poslanici nisu stavili na dnevni red predlog Mila Đukanovića o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore - Copyright Tanjug/ Služba za informisanje Predsednika Crne Gore, E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Crne Gore nije usvojila dnevni red tako da se neće rasporavljati o predlogu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića o skraćenju mandata Skupštini.

Za usvajanje dnevnog reda glasalo je 39 poslanika, protiv je bio 41, nije bilo uzdržanih.

Đukanović je rekao da je parlamentarna većina mogla da za 30 dana podnese dokaze da ima većinu za mandatara.

"Taj rok je prošao i sada je odgovornost na Parlamentu za institucionalnu paralizu Crne Gore. Oni koji ne žele dobro Crnoj Gori žele institucionalnu paralizu Crne Gore, zato nijedan od 18 kandidata za Ustavni sud nije izabran. Da bi se dokazala teza velikosrpskog nacionalizma i da Crna Gora treba da se vrati u sastav Velike Srbije što su želje i imperijalne Rusije i Velike Srbije. Jasno je da imaju izvođača radova, a to je predsednik Vlade", rekao je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore je dodao da će Parlment morati da razmišlja kako izaći iz ovog ćorsokak ako ne želi da bude saucesnik.

Podsetimo, Đukanović je u obrazloženju za skraćenje mandata parlamentu naveo da se nisu stekli uslovi da se mandat za sastav Vlade poveri lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Kako je rekao, konsultativni proces je jasno pokazao da nema osnova da se u Ustavom predviđenom roku predloži mandatar koji bi obezbedio podršku u Skupštini za sastav 44. Vlade Crne Gore.

Komentari (0)

Evropa