Region

Abazović: Konjević i Krivokapić napravili diplomatski skandal

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2022

-

13:11

Abazović: Konjević i Krivokapić napravili diplomatski skandal
Dritan Abazović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ministri odbrane i spoljnih poslova, Raško Konjević i Ranko Krivokapić su hrvatsku državnu delegaciju doveli u zabludu i napravili ogroman diplomatski skandal, te počinili krivično delo, izjavio je danas premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazović je to rekao povodom postavljene spomen ploče u nekadašnjem centru JNA u Morinju, što, kako je naveo, podržava, ali ne na nezakonit način.

A upravo to su, kazao je, uradili Konjević i Krivokapić.

"Oni su hrvatsku državnu delegaciju doveli u zabludu i napravili ogroman diplomatski skandal. Stavili su ploču, a da nijednim papirom nisu obavestili vladu i nadležne organe“, rekao je Abazović i dodao da su oni na taj način počinili krivično delo.

Istakao je da ni Ministarstvo kulture ni Skupština opštine Kotor o tome nisu bili obavešteni.

Na pitanje kako smenjuje ministre u vladi kojoj je izglasano nepoverenje, Abazović je odgovorio da se poziva na Ustav kao najveći pravni akt i Zakon o državnoj upravi.

Ministri, kako je kazao, za svoj rad odgovaraju parlamentu i predsedniku vlade.

„Sa obzirom na to da u ovom trenutku ne možemo sa preciznošću da kažemo kad ćemo imati novu vladu, moram da kažem da oni koji ne vode politiku vlade, ne bi bilo dobro da učestvuju u njenom radu“, rekao je Abazović.

Prinstscreen YouTube/Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore

 

 

On je pozvao poslanike da se oko toga izjasne i dodao da vlada u tehničkom mandatu obavlja sve svoje zadatke do izbora nove.

Odgovarajući na pitanje koje konkretno nacionalne interese nisu zastupali Konjević i Krivokapić, Abazović je rekao da ti ministri sede u vladi gde optužuju premijera za veze sa švercom cigareta.

Druga strvar je, kako je naveo, to što postavljanje ploče na način koji je protivzakonit nije u interesu građana Crne Gore i pomirenja.

Upitan ko mu je dao fotografiju predsednika države Mila Ðukanovića iz 1996. godine, Abazović je pitao zašto je to važno.

„Javni interes je da se zna kakve su veze predsednika države sa članovima kriminalnih klanova“, kazao je Abazović, prenele su podgoričke Vijesti.

Komentari (0)

Evropa