Region

Centralna izborna komisija BiH podnela prijavu Tužilaštvu BiH

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2022

-

14:54

Centralna izborna komisija BiH podnela prijavu Tužilaštvu BiH
Centralna izborna komisija BiH podnela prijavu Tužilaštvu BiH - Copyright Tanjug AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Centralna izborna komisija BiH je danas, postupajući u skladu sa odredbama člana 6.8. stav (1) Izbornog zakona BiH, Tužilaštvu BiH podnela prijavu, jer smatra da je učinjeno krivično delo koje se odnosi na izborni proces.

Prema izveštaju Glavnog centra za brojanje, postupajući po Naredbi Centralne izborne komisije BiH od 10.10.2022. godine, na dva biračka mesta u Bratuncu i jednom biračkom mjestu u Šekovićima je prilikom pregledanja glasačkih listića pronađeno 36 falsifikovanih glasačkih listića.

Osim podnošenja prijave Tužilaštvu BiH, Centralna izborna komisija BiH je u skladu sa članom 6.8 stav (2) Izbornog zakona BiH preduzela potrebne mere da se sačuvaju tragovi navodno učinjenog krivičnog dela, predmeti kojima je ili pomoću kojih je učinjeno to delo i drugi dokazi.

Takođe, prema izveštaju Glavnog centra za brojanje, do sada je izvršeno ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića za Predsednika i potpredsednike Republike Srpske za 33 opštine/grada u Republici Srpskoj, odnosno obrađeno je 1.621 biračko mesto.

 

Komentari (0)

Evropa