Region

Optužnice protiv četvorice bivših hrvatskih ministara: Sumnje za nezakonitosti pri dodeli podsticaja

Komentari

Autor: Fonet

26/10/2022

-

17:24

Optužnice protiv četvorice bivših hrvatskih ministara: Sumnje za nezakonitosti pri dodeli podsticaja
Optužnice protiv četvorice bivših hrvatskih ministara: Sumnje za nezakonitosti pri dodeli podsticaja - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) podigao je danas optužnicu protiv četvorice bivših ministara u vladi Andreja Plenkovića - Darka Horvata, Borisa Miloševića, Tomislava Tolušića i Josipa Aladrovića, kao i još osumnjičenih u dva pravca istrage pokrenute zbog navodnih nezakonitosti sa dodelom podsticaja.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao da je dobio tu informaciju i da će opozicija sada "skakati po tome".

"Ovo je sad stav Državnog tužilaštva, videćemo što dalje. Ovo nije nikakav teret za vladu, niko od njih nije u vladi", rekao je Plenković.

Plenković je rekao da se jednakim aršinima ide prema svima i da su, što se Hrvatske demokratske zajednice tiče, DORH i USKOK 100 odsto nezavisni.

"Jesu li nezavisni od drugih, ja to ne znam. Moja odgovornost počinje i završava se na poverenju ljudi na izborima", rekao je Plenković.

Uz četvoricu bivših ministara, kako je potvrđeno hrvatskom portalu Indeks, optuženi su Horvatova pomoćnica Ana Mandac, bivši državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, šefica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković i gradonačelnik Županje Damir Juzbašić.

Nikad u istoriji nisu jednom optužnicom bila obuhvaćena četiri bivša ministra, navodi Indeks.

Komentari (0)

Evropa