Region

Nastavljeni pregovori o formiranju vlasti u Podgorici bez DPS-a

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2022

-

13:15

Nastavljeni pregovori o formiranju vlasti u Podgorici bez DPS-a
Jakov Milatović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Podgorici su danas nastavljeni pregovori o formiranju vlasti u Glavnom gradu, iako konačni rezultati izbora čekaju izbor bar jednog sudije Ustavnog suda, koji treba da odluči o 14 prijava na navodne nepravilnosti u izbornom procesu.

Sastanak se ovog puta održava u prostorijama Nove srpske demokratije i ne prisustvuju mu nosioci izbornih lista. Dogovor o formiranju vlasti u Podgorici počeo je prošle sedmice na poziv novoformiranog pokreta Evropa sad, čiju listu je predvodio jedan od lidera pokreta Jakov Milatović.

Pregovorima su prisustovali nosioci lista Za budućnost Podgorice Jelena Borovinić Bojović, Idemo ljudi Danilo Šaranović i Može Podgorica - Ovo je naš grad Luka Rakčević.

Nakon prošlog sastanka, Milatović je novinarima saopštio da je prvi krug razgovora bio konstruktivan.

Evropa sad je u Podgorici osvojila 13 mandata, koalicija „Za budućnost Podgorice“ 11, koalicija „Idemo ljudi“ šest, a lista „Može Podgorica - Ovo je naš grad“ četiri mandata.

Konačni rezultati izbora u Podgorici još nisu saopšteni, jer 14 prijava čeka formiranje Ustavnog suda, koji je nefunkcionalan jer od sedam sudija ima samo tri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa