Region

Dodik: Razgraničenje u BiH je najbolja varijanta

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2022

-

07:02

Dodik: Razgraničenje u BiH je najbolja varijanta
Milorad Dodik - Copyright Tanjug AP/Radivoje Pavicic

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da u BiH postoje podele koje su neizbežne i da je zato razgraničenje najbolja varijanta.

"Ono što je bilo pre ne može se vratiti. Kako se može vratiti 150.000 Srba u Sarajevo, nikako. Nema više toga i ne može se vratiti, a Jugoslavija je bila velika srpska zabluda. Najveća moja greška jeste i to što sam verovao strancima i to se više neće destiti", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Dodik je ukazao da je za srpski narod iz Srpske matica Srbija, a Beograd prestonica.

"Postoji deo javnosti u Srbiji koji spekulativno iznosi viđenja. Pomognuti su nekim nevladinim organizacijama koje dugoročno nanose štetu Srbima. To sam pokušao da objasnim novinarima u Beogradu u vreme izbora u BiH", rekao je Dodik za Televiziju "Una".

On je naveo ''''da mu je ranije nuđeno da bude igrač Zapada, ali da je shvatio da su spekulativni''''.

"Oni žele da za svoje kompanije obezbede tržište na našim prostorima i da nam nametnu svoje vrednosti. Imamo pravo da branimo svoju državu...", dodao je Dodik.

On je ponovio da su članovi Centralne izborne komisije BiH iz opozicije iz Republike Srpske i muslimani oni koji su protiv politike koju zastupa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa