Region

Policija Crne Gore: Građanima stižu zlonamerni mejlovi sa lažnim dokumentima

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2022

-

07:41

Policija Crne Gore: Građanima stižu zlonamerni mejlovi sa lažnim dokumentima
Policija Crne Gore: Građanima stižu zlonamerni mejlovi sa lažnim dokumentima - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Uprava policije Sektora za borbu protiv kriminala Crne Gore saopštila je da, u saradnji sa ekspertima iz obaveštajno bezbednosnog sektora i nadležnim tužilaštvom, rade na otkrivanju pošiljalaca spam mejlova, koji su sa lažnim dokumentima u prilogu i pretnjom otkrivanjem navodne pedofilije pristigli na elektronske adrese medija, udruženja i pojedinaca, netačnog i lažnog sadržaja u čijem potpisu je direktor Uprave policije.

U saopštenju se napominje da se ne radi o zvaničnoj mejl adresi Uprave policije, pa samim tim ni o dopisu direktora Uprave policije. Mejlovi slične sadržine registrovani su i u zemljama Evropske unije i regiona, gde su takođe u potpisu navodno bili zvaničnici i pripadnici bezbednosnog sektora tih zemalja.

Policija Crne Gore apeluje na građane i primaoce ovih mejlova da ne odgovaraju na mejl, ne otvaraju prilog, posebno ne u PDF formatu koji može biti malicioznog sadržaja.

Zlonamerni mejlovi sa lažnim dokumentima i pretnjom zabeleženi su i u Srbiji 4. novembra. Neki od primalaca navedenih mejlova su biblioteka u Žitištu, MZ "Veljko Vlahović" u Zrenjaninu, Prekršajni sud u Čačku, više škola širom Srbije, centri za socijalni rad, ali i veliki broj privatnih lica, saopštio je MUP Srbije.

Komentari (0)

Evropa