Region

Antikorupcijska agencija najavila postupak zbog stajlinga Lidije Đukanović: Kombinacije skuplje od primanja

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2022

-

15:43

Antikorupcijska agencija najavila postupak zbog stajlinga Lidije Đukanović: Kombinacije skuplje od primanja
Lidija Đukanović i Milo Đukanović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iz Agencije za spreccavanje korupcije (ASK) Crne Gore, kojom rukovodi Jelena Perović, najavljeno je da će pokrenuti postupak protiv prve dame Lidije Đukanović, zbog njenog skupocenog stajlinga, piše podrtal podgoričkog Dana.

Predsednikova supruga Lidija Đukanović često je fotografisana u odevnim kombinacijama koje premašuju njenu i platu njenog supruga, koje su zvanično prijavljene.

Poslednji put, Lidija Đukanovich je slikana na protestu "Ima nas" ispred Skupštine, gde je, prema pisanju medija koji su analizirali njenu garderobu i sajtove sa markiranom garderobom, njen stajling, odnosno prsluk i džemper, koštao navodno 4.300 evra.

Prema zvaničnim podacima iz baze ASK Đukanovići žive od mesečnih prihoda od ukupno 3.100 evra

"Agencija za sprečavanje korupcije će, u okviru svojih nadležnosti propisanih zakonom, proveriti vasšse navode", stoji u odgovoru.

Prošle godine, navodi se između ostalog, supruga Đukanovića je na Pariskom mirovnom forumu odabrala skupu odeću, odnosno haljinu "valentino", koja košta 3.500 evra.

Prva dama Crne Gore je i nedavno na sebi imala haljinu marke Emilia Wickstead, koja je na pojedinim sajtovima dostizala cenu od oko 3.000 evra.

Lidija Đukanović je poznata i kao ljubiteljka skupih torbi, pa je u društvu supruga na večeri kod španskog kraljevskog para, nosila nedavno marku "dior", koja u crnoj boji košta 4.100 evra.

Portal podseća da je ASK do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdila da kršenja zakona nije bilo. 

Iz Agencije su, dodaju, šturo odgovorili u kojoj je fazi postupak koji je pokrenut u odnosu na predsednika države Mila Đukanovića koji se odnosi na njegove satove i da li je ASK kontaktirala s kompanijama koje proizvode satove koji su vidjeni na predsednikovoj ruci da bi utvrdila njihovu vrednost.

"Postupak je u toku, zbog čega, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, nismo u mogućnosti da vam u ovoj fazi ponudimo visse informacije. Po okončanju postupka, Agencija za sprečavanje korupcije će odluku učiniti javno dostupnom", saopšteno je Danu iz ASK.
 

Komentari (0)

Evropa