Region

Identifikovano 13 osumnjičenih za incidente ispred Skupštine Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2022

-

15:21

Identifikovano 13 osumnjičenih za incidente ispred Skupštine Crne Gore
Identifikovano 13 osumnjičenih za incidente ispred Skupštine Crne Gore - Copyright Printscreen YouTube/Pobjeda

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska policija identifikovala je 13 osoba za koje se sumnja da su izazvali incidente ispred zgrade Skupštine Crne Gore u ponedeljak, kada su usvojene izmene i dopune Zakona o predsedniku.

Tog dana je, saopšteno je iz Uprave policije, na policijske službenike, ali i na štićeni objekat – Skupštinu Crne Gore, izvršen organizovani napad od više osoba i protiv njih se, kažu, preduzimaju sve mere u cilju identifikacije izvršilaca eventualnih krivičnih dela i prekršaja.

Do sada je, ističu, identifikovano 13 osoba, uz navođenje njihovih inicijala.

Reč je o četiri osobe iz Podgorice, dve osobe su iz Kotora i po jednoj iz Danilovgrada, Herceg Novog, Cetinja, Žabljaka, Berana, Nikšića i Plava.

"Od njih su prikupljena obaveštenja, te se preduzimaju dalje aktivnosti u saradnji sa tužiocem iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici koji će izvršiti pravne kvalifikacije dela", stoji u saopštenju u kojem se navodi da će pripadnici policije nastaviti da preduzimaju aktivnosti u cilju potpunog rasvetljavanja događaja i identifikacije svih počinilaca.

Proteste ispred Skupštine Crne Gore organizovala je opozicija predvođena DPS-om i tzv. pokret Ima nas, zahtevajući odustajanje od ponovnog usvajanja izmenjenog Zakona o predsedniku i raspisivanje vanredne parlamentarne izbore.

Pošto je Skupština potvrdila izmenjeni Zakon, organizatori su najavili novi protest u subotu u Podgorici.

Komentari (0)

Evropa