Region

Šmit: Sa Vučićem nikada ne pričam o pojedincima, već o poslu, infrastrukturi i saobraćaju

Komentari

Autor: TV BN / Tanjug

23/12/2022

-

10:11

Šmit: Sa Vučićem nikada ne pričam o pojedincima, već o poslu, infrastrukturi i saobraćaju
Šmit: Sa Vučićem nikada ne pričam o pojedincima, već o poslu, infrastrukturi i saobraćaju - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je veoma važan sused za Bosnu i Hercegovinu i svim politički odgovornim osobama bih preporučio da ostvaruju kontakte sa Beogradom, izjavio je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit i najavio da će pravoslavni Božić, 7. januara, dočekati sa Srbima u Sabornoj crkvi u Mostaru.

Šmit je u emisiji Mat BN TV rekao da je tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao pragmatične razgovore o temama koje se tiču BiH i istakao da nikada ne razgovaraju o pojedincima, već o poslu, infrastrukturi i saobraćaju.

"Gospodin Vučić po tom pitanju ima svoje probleme i kada je reč o Kosovu, ali ja upravo savetujem da se ti problemi ne prenose na Bosnu i Hercegovinu i obrnuto bih isto tako svim politički odgovornim osobama preporučio da se sa važnim susedom Srbijom ostvaruju ti kontakti. Na kraju povećao se promet roba i trgovine sa Srbijom", kazao je Šmit.

Poslednjih sedmica je, kaže, imao i kontakt sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i najavio da će se uskoro ponovo sastati sa njom. Imao je poruku za hrvatskog predsednika Zorana Milanovića sa kojim, kako kaže, nema neke intenzivne kontakte.

"Predsednik Hrvatske -  sa njim nemam neke intenzivne kontakte i tu bih ponekad preporučio da se ne meša toliko ili da se više uzdržava kada je reč o Bosni i Hercegovini i unutrašnjoj politici. Ćutanje je zlato”, naveo je Šmit.

Sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom ističe nema nikakav kontakt.

"Nisam dobio od njega poziv u poslednje vreme, ni na skijanje, a ako želi možemo se sastati i na Jahorini", rekao je visoki predstavnik za BiH, koji u Republici Srpskoj nije priznat, jer nije imenovan u Savetu bezbednosti UN.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa