Region

DPS napušta parlament Crne Gore

Komentari

Autor: FoNet

17/05/2021

-

11:37

DPS napušta parlament Crne Gore
DPS napušta parlament Crne Gore - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Demokratska partija socijalista više neće učestvovati u radu parlamenta Crne Gore, a bojkot se odnosi i na rad Odbora za izbornu reformu, saopštio je danas poslanik te partije Danijel Živković.

Razlog za takvu odluku je, kako je rekao, bahato ponašanje vladajuće većine.

"Ako neko od predstavnika vladajuće većine misli da ćemo biti dekor u Skupštini i dati legitimet urušavanju Crne Gore, onda su se prevarili. Bili smo spremni da otvorimo dijalog i dogovor o čelnim ljudima tužilastva, ali je naša dobra namera i ponuda odbijena. Nismo imali ni adekvatnu reakciju EU, iako se vladajuća većina ponaša suprotno praksama u Uniji", kazao je Živković, prenosi RTCG.

Prema njegovim rečima, Crnoj Gori preti ekonomski sunovrat.

"Već peti mesec nemamo usvojen budžet. Zabrinuti smo šta nas čeka od septembra kada se potroši zaduženje, jer će tada doći u pitanje davanja penzija i socijale", istakao je Živković.

Dodao je da DPS to neće gledati skrštenih ruku, a šta će preduzeti, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

On nije rekao do kada će trajati bojkot DPS-a plenarnih skupštinskih sednica s obzirom na to da je za podne zakazana tek treća sednica četvrtog redovnog zasedanja.

Inače, na podugačkom dnevnom redu četvrtog zasedanja je i Predlog rezolucije o Srebrenici, što je predlog Bošnjačke stranke, kao i zahtev za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića zbog stava o Srebrenici.

Prošle sedmice usvojene su izmene tužilačkih zakona, što je ocenjeno istorijskim činom u borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori.

Poslanik DPS-a je istakao da u toj partiji ne strahuju zbog izmena tužilačkih zakona.

"Ovakvo kaubojsko ponašanje imaće adekvatan politički odgovor", rekao je Živković.
 

Komentari (0)

Evropa