Region

MUP Republike Srpske tereti Eleza i Zvicera za pokušaj ubistva u Sokocu

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2022

-

14:02

MUP Republike Srpske tereti Eleza i Zvicera za pokušaj ubistva u Sokocu
MUP Republike Srpske tereti Eleza i Zvicera za pokušaj ubistva u Sokocu - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske podnela je izveštaj Tužilaštvu BiH protiv Darka Eleza, Radoja Zvicera i još dve osobe zbog sumnje da su pokušali da ubiju Ognjena Orašanina iz Sokoca.

Elez i Zvicer se terete za organizovani  kriminal, odnosno pokušaj teškog ubistva i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja.

"Oni se sumnjiče da su u avgustu i septembru 2020. godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa, pokušali da ubiju O.O. iz Sokoca, na način da su po prethodnom dogovoru i planu nabavili i ispod vozila koje on koristi postavili eksplozivnu napravu, u nameri da je aktiviraju u trenutku kada on bude u vozilu", naveli su iz MUP-a Srpske uz navođenje inicijala, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su 17. oktobra 2020. godine na licu mesta gde je pronađeno vozilo i eksplozivna naprava izvršili uviđaj te deaktivirali i uzeli eksplozivnu napravu.

"Ova krivična dela rasvetljenja su u okviru zajedničkih aktivnosti pripadnika MUP Srpske i MUP Kantona Sarajevo, koje su realizovane u prethodna dva dana", naveli su iz MUP-a Srpske. 

Komentari (0)

Evropa