Region

Prema novom zakonu supruga Izetbegovića, Sebija u obavezi da podnese ostavku na funkciju direktora KCUS

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2023

-

14:16

Prema novom zakonu supruga Izetbegovića, Sebija u obavezi da podnese ostavku na funkciju direktora KCUS
Prema novom zakonu supruga Izetbegovića, Sebija u obavezi da podnese ostavku na funkciju direktora KCUS - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sebija Izetbegović, supruga lidera SDA Bakira Izetbegovića, prinuđena je da podnese ostavku na funkciju direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), zbog preuzimanja mandata zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ona je obavezna da podnese ostavku na funkciju direktorke KCUS prema novom Zakonu o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo, koji je stupio na snagu 1. januara, a kojim se zabranjuje više funkcija istovremeno.

Za nju je, kako je rečeno za Avaz, Ured za borbu protiv korupcije utvrdio da je u očitom sukobu interesa. Ali ne samo Sebija Izetbegović. Ured ima podatke za više od 20 funkcionera. Neki su, kako je potvrđeno, već podneli ostavke, dok drugi to, očito, ne žele.

Portal Avaza saznaje da će Ured za borbu protiv korupcije već danas pristupiti detaljnoj analizi primene Zakona i početi sa slanjem odluke institucijama na izjašnjavanje.

Ukoliko se neka osoba ogluši na ovaj zakon, kazne su više nego jasne, navodi se i podseća da se kreću od 2.000 do 10.000 konvertibilnih maraka.

Komentari (0)

Evropa