Region

Hrvatski policajac dobio otkaz zato što je preuzeo poziv Vojske Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2023

-

11:05

Hrvatski policajac dobio otkaz zato što je preuzeo poziv Vojske Srbije
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski policajac (21) iz Policijske uprave vukovarsko-sremske, koji ima hrvatsko i srpsko državljanstvo, udaljen je iz službe novembra prošle godine, zato što je preuzeo poziv Vojske Srbije, a da nije o tome obavestio nadređenog rukovodioca, potvrdila je Policijska uprava vukovarsko-sremska.

Portparol ove policijske uprave Dragoslav Živković izjavio je juče da je mladić udaljen iz službe u skladu sa Zakonom o policiji i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, zbog, kako je naveo, teže povrede službene dužnosti.

Mladić je radio u stanici Granične policije Tovarnik. Živković je rekao da je 21-godišnji vukovarsko-sremski policijski službenik na teritoriji Srbije ostvario kontakt s predstavnicima Vojske Srbije i preuzeo poziv za upis u vojnu evidenciju ove zemlje, a da o tome nije obavestio nadređenog.

"Time je teško naštetio interesima službe i ugledu MUP-a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe", naveo je Živković i dodao da je 21-godišnji policijski službenik udaljen iz službe 7. novembra prošle godine.

Njegovo udaljavanje iz službe bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posledica povrede nespojivi s službom kojom obavlja dok traje postupak, rekao je Živković, prenela je Hina. Portparol je kazao i da je to jedini takav slučaj na nivou MUP-a Hrvatske.

Komentari (0)

Evropa