Region

Trener ekipe o skandiranju "ubij Srbina": "Reagovao sam odmah i ukorio decu"

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2023

-

22:59

Trener ekipe o skandiranju "ubij Srbina": "Reagovao sam odmah i ukorio decu"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trener dečje fudbalske ekipe iz Splita "Mali Splićani", Tomislav Petrić, čiji su članovi na turniru na Ilidži skandirali "Ubij Srbina" rekao je da je reagovao čim je čuo sporno skandiranje i upozorio decu da to ne rade.

"Tokom meča sam video da je dvoje-troje moje dece, od sedam i osam godina, izgovaralo uzvik sa snimka, i odmah sam reagovao, došao do dece i upozorio ih, što su čuli i roditelji iz škola fudbala T6 Nika. Izvinili smo se, što su roditelji prihvatili, sve je trajalo svega nekoliko sekundi", rekao je Petrić za Slobodnu Dalmaciju.

Dodaje da je sa kolegom iz Beograda ostao u veoma dobrim odnosima i da će te odnose dalje održavati.

"Mi smo i bivši sportisti i sadašnji treneri i delimo isto stanovište. Utakmica nije prekinuta i završena je u prijateljskoj atmosferi", istakao je trener splitskog kluba. 

On kaže da je povodom ovog događaja odmah održao sastanak sa roditeljima dece, koji su istakli da im je veoma žao zbog svega i iskreno se izvinili.

"Pre svake utakmice deci smo govorili o pravilima ponašanja i kodeksu našeg kluba sa kojim su upoznati. Očekivali smo svakakve nestašluke od dece, ali ovako nešto nismo, niti kao klub učimo decu takvim stvarima", naglasio je Petrić.

Naglašava da je utakmica je odigrana u prijateljskoj atmosferi i bez incidenata, što potvrđuju slike sa utakmice i naše kolege iz tog kluba. 

"Na turniru smo se sreli i sa drugim klubovima iz zemlje bivšeg regiona, gde nije bilo incidenata, naprotiv, razmenili smo iskustva sa kolegama, razgovarali o poslu i sličnim stvarima. S obzirom na uzrast dece, budite obazrivi jer nisu bili svesni šta govore, kao ni posledice. Kao vlasnik i trener kluba najoštrije osuđujem svaki govor mržnje i svako nasilje," rekao je Petrić.

Petrić dodaje da njegov klub nikada nije, niti će u budućnosti podsticati decu na nacionalizam.

"Učimo ih da su sva deca jednaka i da u sportu nema mesta mržnji. Možemo pomoći da se deca odgajaju u sportskom duhu onoliko koliko provode vremena sa nama. Iskreno se izvinjavamo svim našim sportskim prijateljima iz zemalja bivšeg regiona. Trudićemo se da se ovako nešto više nikada ne ponovi", rekao je splitski trener.

Članovi Dečja fudbalska ekipa iz Splita, "Mali Splićani" na turniru koji se igra na Ilidži u BiH, skandirali su "Ubij Srbina" u subotu tokom utakmice sa beogradskom ekipom T6 Nika. 

Organizatori turnira su juče saopštili da je ekipa sankcionisana i da ubuduće neće učestvovati na ovom takmičenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa