Region

U Hrvatskoj iz Save spaseno 13 Kubanaca, među njima dvoje dece

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/01/2023

-

19:45

U Hrvatskoj iz Save spaseno 13 Kubanaca, među njima dvoje dece
U Hrvatskoj iz Save spaseno 13 Kubanaca, među njima dvoje dece - Copyright Printscreen YouTube/Kanal MUP-a RH i policije

veličina teksta

Aa Aa

Čak 13 državljana Kube spaseno je danas oko 10 sati u intervenciji pripadnika interventne policije Slavonskog Broda na ušću reke Orljave u Savu, kod Slavonskog Kobaša, saopštila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Kako su saopštili, policijski službenici su uočili nekoliko osoba koje su dozivali pomoć.

"Oni su se nalazili na nepristupačnom terenu u poplavljenom rastinju uz reku Savu, a policijski službenici Stanice granične policije Slavonski Brod službenim plovilom nisu mogli da dođu do njih, već su čamcem Interventne jedinice policije krenuli u akciju spasavanja", saopštila je policija.

Printscreen YouTube/Kanal MUP-a RH i policije

 

U akciji je spaseno dvoje dece, pet žena i šest muškaraca, za koje je utvrđeno da su državljani Kube koji su ilegalno ušli u Hrvatsku.

Printscreen YouTube/Kanal MUP-a RH i policije

 

"Sva lica su spasena i bezbedno prevezena u policijsku stanicu. Jednoj odrasloj osobi je ukazana lekarska pomoć i ona je prevezena u bolnicu. Po dolasku u policijsku stanicu, promrzlima su obezbeđeni topli napici, hrana i topla odeća, u saradnji sa članovima hrvatskog Crvenog krsta", saopšteno je iz Policijske uprave.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa