Region

Bakšić Mitić: Stanovnici Gline zaboravljeni od svih, tri godine od zemljotresa 885 porodica živi u kontejnerima

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2023

-

12:20

Bakšić Mitić: Stanovnici Gline zaboravljeni od svih, tri godine od zemljotresa 885 porodica živi u kontejnerima
Branka Bakšić Mitić - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Stanovnici Gline su zaboravljeni od svih i pomažu im samo dobri ljudi koji su svojim donacijama uspeli da reše problem nekih kuća, izjavila je danas zamenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić Mitić, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

Bakšić Mitić je precizirala da tri godine od razornog zemljotresa 885 porodica živi u kontejnerima, mobilnim kućicama - uslovima koji nisu dostojni ljudskog života.

Euronews Srbija/Printskrin

 

"Država Hrvatska je obnovila šest kuća. Obnova teče sporo, a novaca ima. Sve se zagubilo u papirologiji i to je jedan od glavnih razloga što obnova sporo ide", rekla je Bakšić Mitić.

Novi ministar prostornog uređenja, građenja i državne imovine Hrvatske Branko Bačić, u čijoj je nadležnosti obnova, nedavno je posetio Petrinju i obećao je da će doći i u Glinu.

"Prvo ću ga odvesti na teren da vidi kako živi jedna baka, pa do čoveka koji živi u kontejneru bez sanitarnog čvora. Možda će se tada obnova ubrzati", navela je Bakišć Mitić.

Ona je istakla da meštani Gline znaju za akciju banjalučkog udruženja "Mozaik prijateljstva" i da se nadaju da će od toga nešto biti. Uputila je molbu svim građanima Republike Srpske da podrže ovu akciju i tako pomognu ljudima na Baniji.

"Molim sve građane Srpske da nazovu broj 1415 i podrže ovu akciju za novi dom za najmanje tri porodice na Baniji. Ljudima na Baniji to puno znači", poručila je Bakšić Mitić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa