Region

Crnogorska Državna izborna komisija potvrdila kandidaturu Andrije Mandića za predsednika države

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2023

-

18:21

Crnogorska Državna izborna komisija potvrdila kandidaturu Andrije Mandića za predsednika države
Andrija Mandić - Copyright AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas predsedničku kandidaturu predsednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića, nakon što je proverom utvrđeno da ima dovoljno validnih potpisa da kandidatura bude validna.

"Da neko ne shvati pogrešno, potpuno je drugačiji bio administrativni zahtev, nepotpunjenosti određenih potpisa od onoga što je zahtev za dvojno državljanstvo. Ne želim da se misli da neko iz DIK-a ima nepoverenje prema određenim kandidatima, a ne jednak pristup prema svima", rekao je član DIK-a Milisav Ćorić, prenosi RTCG.

DIK na sednici u petak nije potvrdio Mandićevu kandidaturu zbog nepotpune dokumentacije, pa je zatraženo da se Mandićeva kandidatura vrati na doradu. 

Republička izborna komisija Srbije (RIK) poslala je juče dopis DIK-u u kome se navodi da će se proveriti navodi o državljanstvu Mandića, ali i najavljenog kandidata Milojka Spajića.

RTCG podseća da se DIK u petak obratio Republičkoj izbornoj komisiji u Srbiji sa zahtevom da im dostave informaciju da li Andrija Mandić (DF) i predsednički kandidat Milojko Spajić (Evropa sad) imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa