Region

Đukanović: Još nemamo predsedničkog kandidata, sagledavamo sve aspekte

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2023

-

08:17

Đukanović: Još nemamo predsedničkog kandidata, sagledavamo sve aspekte
Đukanović: Još nemamo predsedničkog kandidata, sagledavamo sve aspekte - Copyright Tanjug/Služba za odnose sa javnošću predsednika Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Savez opozicionih crnogorskih stranaka još uvek se dogovora o tome ko će biti kandidat na predstojećim predsedničkim izborima, kao i da li će to biti stranačka ili vanstranccka ličnost, rekao je predsednik Crne Gore i prvi čovek Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

On je najavio da će uskoro izaći sa predlogom kandidata, a nije se izjasnio da li će se kandidovati, već je istakao da za to još uvek ima vremena, preneo je RTCG.

"To što još uvek nismo saopštili ime kandidata, ne znači da na njegovom definisanju ne radimo veoma predano, već kao predstavnici ozbiljne politike sagledavamo sve političke aspekte, nakon čega ćemo izaći sa ličnošću za koju verujemo da može pobediti na izborima", istako je lider DPS-a.

On je naveo da, nakon nekoliko istaknutih kandidatura sa drugog pola političke scene, opozicija želi da "obogati ponudu kandidatima koji će ponuditi argumente u prilog punoj posvećenosti nacionalnim interesima i dostizanju evropskog sistema vrednosti".

"Imamo takve kandidate, kao stranačke i nadstranačke, o kojima razgovaramo unutar opozicije i ubeđen sam da ćemo doći do jednog ili više kandidata koji će učestvovati na predsedničkim izborima", rekao je Đukanović.

Komentarisao je izjavu premijera Dritana Abazovića da Crna Gora treba da dobije novog predsednika, i upitao kome u Crnoj Gori treba da bude najvažnije da eliminiše nekoga ko je, kako je rekao, personifikacija mira, ulaska u NATO. Dodao je da bi voleo da na izborima vidi sve kandidate koji misle da imaju šta ponuditi, pa i Abazovića.

"Da vidimo kolika je njegova težina na crnogorskom političkom tržištu", rekao je Đukanović.
 

Komentari (0)

Evropa