Region

Bivši lider HDZ prozvao Fon der Lajen zbog ulica nazvih po Titu: Vreme za kraj mentalnokomunističkoj kontaminaciji

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2023

-

13:52

Bivši lider HDZ prozvao Fon der Lajen zbog ulica nazvih po Titu: Vreme za kraj mentalnokomunističkoj kontaminaciji
Tomislav Karamarko  - Copyright AP/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji lider HDZ-a i prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko prozvao je danas šeficu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen zbog neprimenjivanja Rezolucija EP usvojene pod nazivom "Važnost evropskog sećanja za budućnost Evrope".

"Nije li vreme da ovoj mentalnokomunističkoj kontaminaciji dođe kraj…”, upitao je Karamarko, koji je na svom Fejsbuk profilu objavio fotomontažu fotografije Fon der Lajen i Josipa Broza Tita.

Karamarko je citirao tekst splitske Slobodne Dalmacije od 10. februara ove godine objavljen pod naslovom "Znate li da u Hrvatskoj ima 28 mesta s trgovima i ulicama koje ponosno nose ime maršala Tita", uz njihovo nabrajanje.

"Dakle – fuj !!!", napisao je Karamarko i dodao:

"Toliko materijalizovanog i konkretnog spomena na JBTita, jednog od najvećih zločinaca 20. veka, komunističkog diktatora i satrapa… Možeš li niže i jadnije domovino?”.

Naveo je i da ovu objavu posvećuje Fon der Lajenovoj i Ognjevu Zlatevu, šefu Misije EU u Hrvatskoj i njihovim savetnicima, jer, kako kaže, od "domaćih evropejaca" ionako ništa ne očekuje jer je, kako navodi, većina njih u sukobu interesa.

Nekadašnji šef HDZ-a podseća da Rezolucija Evropskog parlamenta izjednačava nacističke i komunističke zločine i poziva sve države članice EU da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i dela agresije koje su počinili totalitarni komunistički i nacistički režim.

Takođe, naveo je, Rezolucija izražava zabrinutost jer ”u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi'”, napisao je Karamarko.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa