Region

Komičar senzacija izbora u Zadru: Osvojio više od 20 odsto glasova, sad sve zavisi od njega

Komentari

Autor: Index.hr

17/05/2021

-

16:37

Komičar senzacija izbora u Zadru: Osvojio više od 20 odsto glasova, sad sve zavisi od njega
Komičar senzacija izbora u Zadru: Osvojio više od 20 odsto glasova, sad sve zavisi od njega - Copyright Printscreen YouTube/Index Video

veličina teksta

Aa Aa

U Hrvatskoj su u nedelju održani lokalni izbori, a možda najveći dobitnik izbora u Zadru jeste komičar Enio Meštrović. koji drži ključnu polugu u formiranju buduće zadarske vlasti.

Na osnovu 98,5 obrađenih glasova, velike koalicije okupljene oko HDZ-a i SDP-a neće moći samostalno da formiraju većinu u Gradskom veću bez Meštrivića. Do Gradskog veća probija se još Domovinski pokret, piše Index.hr.

Rezultat koalicije oko HDZ, odnosno 34,62 odsto, znači da oni više ne mogu samostalno do većne u Gradskom veću, a SDP nije mogao više od 23,91 odsto jer je Meštrović uzeo čak 21,84 odsto.

U mandatima to izgleda ovako: Koalicija oko HDZ 11, koalicija oko SDP 8, lista Enija Meštrovića 7 i Domovinski pokret jedan mandat.

U trci za gradonačelnika su Branko Dukić iz HDZ-a koji ima 38,47 odsto i nalazi se na prvom mestu. Marko Vučetić iz SDP ima 26,32 odsto. Meštrović je na 23,49 odsto, ne ide u drugi krug, ali ga može odlučiti.

Pitanje stoga glasi: Kome će se prikloniti Meštrović?

"Ma nije me briga za taj drugi krug. Bilo bi dobro jer bi se Ričardov šou nastavio, ali u poslednjih goinu dana toliko mi se lepih stvari u umetnosti i životu uopšte dogodilo da mi drugi krug ništa ne znači", rekao je on za Zadarski.hr.

Kako je rekao, svako ko bi želeo da ga privoli na svoju stranu, moraće da se potrudi.

Da podsetimo, u Hrvatskoj su u nedelju održani lokalni izbori, na kojima je učestvovalo više od 38.000 kandidata za funkcije u predstavničkim telima i izvršnoj vlasti u 555 gradova i opština. Prema preliminarnim rezultatima, Tomislav Tomašević iz platforme leve orijentacije "Možemo" vodi u trci za gradonačelnika Zagreba.

Komentari (0)

Evropa